תבנית קיש בקוטר 26 ס"מ
לבצק:
- 240 גר' קמח לבן
- 150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
- כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- ביצה
- 2 כפות מים (במידת הצורך)
למלית בצל ופטריות:
- 2 כפות שמן זית
- 4 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים
- סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות
- 2 שיני שום קצוצות דק
- עלים מ-2 ענפי טימין
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 100 גר' גבינת קשקבל מגוררת
לרויאל:
- 250 מ"ל שמנת לבישול 15% שומן
- 2 ביצים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מעט אגוז מוסקט
- כף קמח
לקישוט:
- שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
בצק:
- במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה, מלח ופלפל ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים ביצה ומעבדים עד שמתקבלים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתחיל להתאחד, אפשר להוסיף כף או שתיים של מים קרים ולהמשיך לעבד כרגיל.
- מאחדים לבצק בידיים, משטחים לדיסקית, עוטפים בנילון נצמד ומצננים במשך כחצי שעה.
- מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים את התבנית, תוך הקפדה על יצירה של זווית ישרה בין הדפנות לתחתית.
- דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג.
- מצננים את הקלתית במשך כשעה במקפיא.
מלית בצל ופטריות:
- מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את פרוסות הבצל עד לשקיפות.
- מוסיפים פטריות ושום ומטגנים על להבה בינונית עד שהפטריות מזהיבות.
- מוסיפים טימין, מלח ופלפל ומערבבים. מסירים מהאש, מסננים מנוזלים מיותרים ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
רויאל:
- בקערה בינונית טורפים יחד שמנת, ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וקמח עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- על הקלתית הקפואה מפזרים את מלית הבצל והפטריות ומעליהם מפזרים גבינת קשקבל.
- יוצקים את הרויאל לאט, עד שימלא כ-3/4 מגובה הקלתית. מפזרים מעט שקדים פרוסים מעל.
- אופים את הקיש במשך כ-35-45 דקות או עד שהמלית מתייצבת והבצק מזהיב.
- מצננים כמה דקות בטמפרטורת החדר ומגישים לצד סלט ירוק.
הערות, הארות ותוספות:
- אפשר להוסיף למלית גם כרישה או בצלצלי שאלוט, מה שיגוון מעט בטעמים.
- שומרים את הקיש במקרר עד חמישה ימים, אך מומלץ לחמם בתנור לפני ההגשה.
- במקום הקשקבל אפשר להשתמש בכל גבינה צהובה קשה שאוהבים באותה כמות.
- אפשר לגוון ולהשתמש בפטריות פורטבלו במקום השמפניון, אז יהיה צורך בכ-4-5 פטריות גדולות.
- אם לא אוהבים שקדים אפשר להחליף בכל אגוז אחר – מניסיון, גם אגוזי מלך משתלבים נהדר בקיש הזה.
Комментариев нет:
Отправить комментарий