סוג מתכון: בשרי (לא כשר) | הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעתיים וחצי | כמות מנות: 12 מנות | רמת קושי: בינוני
בצק:
מלית:
הכנה:
|
- מניחים את החמאה והקמח בקערת המיקסר, ומעבדים בעזרת וו ה-K עד שמתחילים להיווצר פירורים. מוסיפים מים וכפית מיץ לימון, וממשיכים לעבד עד שכל הקמח נבלע בתערובת ונוצרים גושי בצק גדולים. עוצרים את המיקסר ואוספים ביד את גושי הבצק לחתיכה אחת. משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-45 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית-גבוה ומוסיפים את קוביות הבייקון (כן, אתם קוראים נכון, לא מוסיפים שמן למחבת). תוך כדי ערבוב, מטגנים את הבייקון בשומן של עצמו עד שכל הקוביות משחימות היטב והופכות קריספיות. מורידים מהאש.
- בקערה בינונית מערבבים היטב את השמנת והביצים, מתבלים במעט מלח ופלפל. מניחים בצד.
- על משטח מקומח, בעזרת מערוך מקומח, מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-7 מ"מ. מניחים את עלה הבצק בתוך תבנית הקיש, מסדרים אותו יפה, ואם נשארים עודפי בצק בשוליים מסירים אותם עם סכין. חשוב להקפיד שלא יהיה חורים בכלל בבצק - אחרת המלית תשפך. מרפדים את בסיס הקיש ואת דפנותיו בניילון נצמד או בנייר אפיה, ושופכים מעל חבילת קטניות (אלה ימנעו מהבצק להתנפח בזמן האפיה הראשונית). אופים את בסיס הקיש במשך 10 דקות.
- מוציאים את הבסיס מהתנור, בעדינות מסירים את נייר האפיה או הניילון הנצמד עם הקטניות ומחזירים את הקלתית לתנור לעוד 2 דקות של אפיה - ומוציאים.
- מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות. מפזרים על הקלתית את הבייקון, הבצל הקצוץ וגבינת הגרוייר. מעל מוזגים את תערובת הביצים והשמנת. מחזירים את הקיש לתנור לעוד כ-40 דקות עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.
- מצננים את הקיש כ-20 דקות לפני שמוציאים מהתבנית. הוא אפילו יותר טעים למחרת. בתאבון!
Комментариев нет:
Отправить комментарий