תבנית בקוטר 26 ס"מ
- 400 גרם שוקולד מריר איכותי (רצוי עם 53% מוצקי קקאו או יותר)
- 200 גרם (1 כוס) שמן קוקוס (להשיג בחנויות טבע ובחלק מרשתות השיווק – "שופרסל", למשל)
- 100 מ"ל (1/2 כוס פחות 1 כף) חלב קוקוס
- 6 ביצים
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
לציפוי
- 200 גרם שוקולד מריר
- 240 מ"ל (1 כוס) חלב קוקוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים היטב את התבנית ועוטפים אותה היטב בשתי שכבות של נייר אלומיניום (העוגה תיאפה בתוך אמבט של מים, ונייר האלומיניום ימנע מהם לחדור לתוך התבנית).
- ממיסים את השוקולד. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מוסיפים לשוקולד את שמן הקוקוס ומערבבים עד שהוא נמס לחלוטין ומתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים לתערובת אחידה.
- מקציפים את ביצים יחד עם הסוכר במשך 5 דקות. מקפלים את הקצף שמתקבל לתוך תערובת השוקולד.
- יוצקים את התערובת לתבנית. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר בעלת דפנות גבוהות, שיכולה להכיל אותה בנוחות.
- יוצקים לתבנית הגדולה מים רותחים עד למחצית מגובה התבנית הפנימית.
- מכניסים בזהירות לתנור ואופים כ-50 דקות, עד שפני העוגה נסדקים מעט.
- מוציאים מאמבט המים ומצננים לחלוטין במקרר.
ציפוי העוגה
- שמים את השוקולד בקערה. מחממים חלב הקוקוס ויוצקים אותו על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מניחים לציפוי להצטנן מעט.
- פורשים על משטח העבודה נייר אפייה ומניחים עליו את רשת התנור, כך שהיא תהיה מעט מוגבהת (אם זוהי רשת שטוחה, מגביהים אותה בעזרת 4 כוסות).
- מעבירים סביב העוגה סכין חדה ומשחררים אותה מהתבנית. מניחים על הרשת.
- יוצקים את ציפוי השוקולד על העוגה. אם יש צורך, מיישרים את הציפוי עם סכין.
- מניחים על צלחת הגשה ומצננים במקרר.
- מגישים בטמפרטורת החדר (כדאי להוציא את העוגה מהמקרר כשעה לפני הגשתה).
- העוגה תישמר כשבוע במקרר. אפשר גם להקפיאה, ולהפשיר אותה במקרר.
Комментариев нет:
Отправить комментарий