עוגת שוקולד וקוקוס

מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ
  •  400 גרם שוקולד מריר איכותי (רצוי עם 53% מוצקי קקאו או יותר)
  • 200 גרם (1 כוס) שמן קוקוס (להשיג בחנויות טבע ובחלק מרשתות השיווק – "שופרסל", למשל)
  • 100 מ"ל (1/2 כוס פחות 1 כף) חלב קוקוס
  • 6 ביצים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר

לציפוי
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 240 מ"ל (1 כוס) חלב קוקוס


אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים היטב את התבנית ועוטפים אותה היטב בשתי שכבות של נייר אלומיניום (העוגה תיאפה בתוך אמבט של מים, ונייר האלומיניום ימנע מהם לחדור לתוך התבנית).
  2. ממיסים את השוקולד. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  3. מוסיפים לשוקולד את שמן הקוקוס ומערבבים עד שהוא נמס לחלוטין ומתקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. מקציפים את ביצים יחד עם הסוכר במשך 5 דקות. מקפלים את הקצף שמתקבל לתוך תערובת השוקולד.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר בעלת דפנות גבוהות, שיכולה להכיל אותה בנוחות.
  7. יוצקים לתבנית הגדולה מים רותחים עד למחצית מגובה התבנית הפנימית.
  8. מכניסים בזהירות לתנור ואופים כ-50 דקות, עד שפני העוגה נסדקים מעט.
  9. מוציאים מאמבט המים ומצננים לחלוטין במקרר.

 ציפוי העוגה
  1. שמים את השוקולד בקערה. מחממים חלב הקוקוס ויוצקים אותו על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מניחים לציפוי להצטנן מעט.
  2. פורשים על משטח העבודה נייר אפייה ומניחים עליו את רשת התנור, כך שהיא תהיה מעט מוגבהת (אם זוהי רשת שטוחה, מגביהים אותה בעזרת 4 כוסות).
  3. מעבירים סביב העוגה סכין חדה ומשחררים אותה מהתבנית. מניחים על הרשת.
  4. יוצקים את ציפוי השוקולד על העוגה. אם יש צורך, מיישרים את הציפוי עם סכין.
  5. מניחים על צלחת הגשה ומצננים במקרר.
  6. מגישים בטמפרטורת החדר (כדאי להוציא את העוגה מהמקרר כשעה לפני הגשתה).
  7. העוגה תישמר כשבוע במקרר. אפשר גם להקפיאה, ולהפשיר אותה במקרר.

Комментариев нет:

Отправить комментарий