העוגה הזאת אינה רק פרווה וכשרה לפסח, אלא גם טבעונית – ואפילו נחשבת לרואו פוד.
תבנית בקוטר 26 ס"מ
לתחתית
- 300 גרם (כ-3 כוסות) שקדים טחונים
- 100 גרם (כ-2/3 כוס) תמרים מזן מג'הול
- 100 גרם (כ-2/3 כוס) תאנים מיובשות
לקרם הקשיו
- 450 גרם (כ-1/2 4 כוסות) אגוזי קשיו, מושרים במים במשך שעה
- 3 כפות סילאן
- 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) מיץ לימון
- 175 גרם (3/4 כוס ועוד 2 כפות) שמן קוקוס
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 1 כפית תמצית וניל
לקישוט
שבבי קוקוס קלויים (אם לא משיגים, אפשר לקלות קלות שבבי קוקוס במחבת יבשה)
אופן ההכנה
התחתית
- שמים במעבד מזון את השקדים הטחונים, התמרים והתאנים, וטוחנים היטב. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים לה כף מים.
- מהדקים היטב את התערובת לתחתית התבנית. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים 10 דקות לפחות.
קרם הקשיו
- שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הקרם וטוחנים לקרם חלק.
- יוצקים את הקרם על התחתית הקפואה ומיישרים עם לקקן או פלטה.
- מפזרים על הקרם את הקוקוס הקלוי. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים כשעתיים-שלוש.
- מעבירים סביב העוגה סכין חדה ומשחררים אותה מהתבנית. פורסים ומגישים קפוא.
Комментариев нет:
Отправить комментарий