עוגת קרם קשיו עם קוקוס, שקדים ופירות יבשים

העוגה הזאת אינה רק פרווה וכשרה לפסח, אלא גם טבעונית – ואפילו נחשבת לרואו פוד.
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ
לתחתית
  • 300 גרם (כ-3 כוסות) שקדים טחונים
  • 100 גרם (כ-2/3 כוס) תמרים מזן מג'הול
  • 100 גרם (כ-2/3 כוס) תאנים מיובשות
 לקרם הקשיו
  • 450 גרם (כ-1/2 4 כוסות) אגוזי קשיו, מושרים במים במשך שעה
  • 3 כפות סילאן
  • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) מיץ לימון
  • 175 גרם (3/4 כוס ועוד 2 כפות) שמן קוקוס
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 כפית תמצית וניל
 לקישוט
שבבי קוקוס קלויים (אם לא משיגים, אפשר לקלות קלות שבבי קוקוס במחבת יבשה)
אופן ההכנה
התחתית
  1. שמים במעבד מזון את השקדים הטחונים, התמרים והתאנים, וטוחנים היטב. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים לה כף מים.
  2. מהדקים היטב את התערובת לתחתית התבנית. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים 10 דקות לפחות.
 קרם הקשיו
  1. שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הקרם וטוחנים לקרם חלק.
  2. יוצקים את הקרם על התחתית הקפואה ומיישרים עם לקקן או פלטה.
  3. מפזרים על הקרם את הקוקוס הקלוי. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים כשעתיים-שלוש.
  4. מעבירים סביב העוגה סכין חדה ומשחררים אותה מהתבנית. פורסים ומגישים קפוא. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий