- 100 גרם (כ-1 כוס) פיסטוקים
- 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) חלב שקדים (רוזטה)
- 200 מ"ל (2/3 כוס ועוד 1 כף) חלב קוקוס
- 6 ביצים מופרדות
- 50 גרם (1/3 כוס) קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 500-250 גרם תותים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. קולים את הפיסטוקים כ-10 דקות (חשוב להשגיח עליהם, כדי שלא יישרפו). מצננים אותם מעט וקוצצים.
- שמים בסיר את חלב השקדים וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. בזמן שהנוזלים מתחממים מערבבים בקערה את החלמונים, הקורנפלור ותמצית הווניל.
- כאשר החלב רותח יוצקים אותו לאט לתערובת החלמונים, תוך ערבוב מתמיד (הערבוב חשוב כדי שהחלב החם לא יבשל את החלמונים).
- מחזירים את התערובת לסיר. מבשלים כמה דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה (חשוב לערבב כל הזמן, כדי שהביצים שבתערובת לא יהפכו לחביתות).
- יוצקים מיד את התערובת החמה לקערה (אם משאירים אותה בסיר היא עלולה להיחרך). מניחים ניילון נצמד על פני הקרם (כדי שלא יתייבש) ומצננים במקרר במשך שעתיים לפחות.
- שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר. מגבירים את המהירות וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק (כ-5 דקות).
- מערבבים את הקרם הקר עם מטרפה כדי לאוורר אותו מעט. מקפלים לתוכו את קצף החלבונים.
- יוצקים את המוס לכוסות הגשה. מניחים מעל תותים פרוסים ופיסטוקים קצוצים.
- אפשר להגיש מיד, אך רצוי לייצב את המוס לפחות שעה-שעתיים במקרר (והכי כדאי להכין אותו יום מראש).
- המוס יישמר 4-3 ימים במקרר.
גיוון
אפשר להכין את הקינוח עם חלב קוקוס בלבד. מחליפים את חלב השקדים בכמות שווה של חלב קוקוס, ומוסיפים לחלמונים עוד 100 גרם (1/2 כוס) סוכר (כי חלב הקוקוס פחות מתוק מחלב השקדים).
Комментариев нет:
Отправить комментарий