מוס חלב שקדים ותותים

מרכיבים ל8 מנות אישיות
  •  100 גרם (כ-1 כוס) פיסטוקים
  • 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) חלב שקדים (רוזטה)
  • 200 מ"ל (2/3 כוס ועוד 1 כף) חלב קוקוס
  • 6 ביצים מופרדות
  • 50 גרם (1/3 כוס) קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 500-250 גרם תותים 

 אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. קולים את הפיסטוקים כ-10 דקות (חשוב להשגיח עליהם, כדי שלא יישרפו). מצננים אותם מעט וקוצצים.
  2. שמים בסיר את חלב השקדים וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. בזמן שהנוזלים מתחממים מערבבים בקערה את החלמונים, הקורנפלור ותמצית הווניל.
  3. כאשר החלב רותח יוצקים אותו לאט לתערובת החלמונים, תוך ערבוב מתמיד (הערבוב חשוב כדי שהחלב החם לא יבשל את החלמונים).
  4. מחזירים את התערובת לסיר. מבשלים כמה דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה (חשוב לערבב כל הזמן, כדי שהביצים שבתערובת לא יהפכו לחביתות).
  5. יוצקים מיד את התערובת החמה לקערה (אם משאירים אותה בסיר היא עלולה להיחרך). מניחים ניילון נצמד על פני הקרם (כדי שלא יתייבש) ומצננים במקרר במשך שעתיים לפחות.
  6. שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר. מגבירים את המהירות וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק (כ-5 דקות).
  7. מערבבים את הקרם הקר עם מטרפה כדי לאוורר אותו מעט. מקפלים לתוכו את קצף החלבונים.
  8. יוצקים את המוס לכוסות הגשה. מניחים מעל תותים פרוסים ופיסטוקים קצוצים.
  9. אפשר להגיש מיד, אך רצוי לייצב את המוס לפחות שעה-שעתיים במקרר (והכי כדאי להכין אותו יום מראש).
  10. המוס יישמר 4-3 ימים במקרר.

 גיוון
אפשר להכין את הקינוח עם חלב קוקוס בלבד. מחליפים את חלב השקדים בכמות שווה של חלב קוקוס, ומוסיפים לחלמונים עוד 100 גרם (1/2 כוס) סוכר (כי חלב הקוקוס פחות מתוק מחלב השקדים).

Комментариев нет:

Отправить комментарий