שימו לב: יש להכין את הקרם 8 שעות לפחות לפני הכנת שאר המנה.
לקרם שוקולד-נוגט
- 550 גרם שוקולד מריר או חלב
- 90 גרם מחית פרלינה אגוזי לוז (להשיג בחנויות בישול ואפייה). אפשר להשתמש גם בנוטלה או ממרח נוגט אגוזים, אבל התוצאה תהיה פחות טעימה
- 2 מכלים (800 מ"ל בסה"כ) חלב קוקוס
למרנג האגוזים
- 75 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) אגוזי לוז
- 200 גרם חלבון (7 חלבונים של ביצה בגודל M)
- קורט מלח
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 200 גרם (2/3 1 כוסות) אבקת סוכר
- 100 גר (1 כוס) אגוזי לוז קצוצים גס
לקישוט
אבקת קקאו
אופן ההכנה
הקרם
- שמים בקערה את השוקולד ומחית הפרלינה.
- מרתיחים את חלב הקוקוס ויוצקים על השוקולד והמחית. ממתינים כדקה ומערבבים היטב, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מכסים את הקערה ומצננים במקרר במשך 8 שעות לפחות.
המרנג
- טוחנים את אגוזי הלוז לאבקה במעבד מזון.
- מחממים את התנור ל-100 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- שמים בקערת המיקסר את החלבונים עם קורט מלח. מקציפים 4 דקות במהירות בינונית.
- ממשיכים להקציף ומוסיפים את הסוכר לאט-לאט. מגבירים את המהירות וממשיכים להקציף כ-10 דקות, עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
- ממשיכים להקציף ומוסיפים מחצית מכמות אבקת הסוכר. מקציפים עוד 3 דקות.
- מקפלים לתוך קצף החלבונים את יתרת אבקת הסוכר ואת האגוזים הטחונים.
- מעבירים את הקצף לשקית זילוף ללא צנתר ומזלפים בתבנית עיגולים בקוטר 6 ס"מ – מתחילים כל עיגול מהמרכז ומזלפים בצורת ספירלה. (תזדקקו ל-24 דסקיות לצורך הכנת המנה) מפזרים על כל עיגול אגוזים קצוצים גס (איך מכינים עיגולים מושלמים? ראו טיפ בהמשך).
- אופים כשעתיים, עד שהדסקיות יבשות לחלוטין.
הרכבת המנה
- מקציפים את קרם השוקולד במיקסר עד שהוא הופך לאוורירי ויציב. מעבירים לשקית זילוף.
- מניחים דסקית מרנג על צלחת ומזלפים עליה קרם שוקולד. מניחים מעל דסקית נוספת ומזלפים גם עליה קרם. מניחים מעל דסקית שלישית ומפזרים עליה אבקת קקאו.
טיפ
כדי לזלף עיגולי מרנג מושלמים שרטטו על נייר האפייה עיגולים בקוטר 6 ס"מ באמצעות מחוגה או כוס הפוכה. כדי לנצל את השטח באופן הטוב ביותר, שרטטו 5 שורות שבכל אחת מהן 5 עיגולים (על העיגולים להיות קרובים מאוד זה לזה, אך לא צמודים). כעת הניחו את הנייר בתבנית כשהצד שעליו שרטטתם פונה כלפי מטה – וזלפו בתוך הקווים.
Комментариев нет:
Отправить комментарий