עוגת מוקה-קרמל עם קרם קפה

מרכיבים

16 יחידות בתבנית מאפינס או עוגה אחת בתבנית בקוטר 26 ס"מ

  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 200 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • 1 כוס אספרסו או 1 כף קפה נמס מומס ב-1/4 כוס מים רותחים ‭
  • 2/3 כוס (150 גרם) סוכר חום
  • 6 ביצים ‭
  • 1/2‬ כוס (50 גרם) שקדים טחונים ‭
  • 1/2‬ כוס (70 גרם) קורנפלור
  • 2 כפיות אבקת אפייה ‭
  • 1/8‬ כפית מלח 

לקרם
  • 1 מכל (250 גרם) שמנת מתוקה
  • 1 כפית אבקת קפה נמס
  • 1 כף סוכר ‭
  • 1/8‬ כפית מלח 

להגשה
  • שקדים קלויים
  • שבבי שוקולד 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). משמנים את התבנית.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין.
  3. מוסיפים לתערובת השוקולד והחמאה את הקפה ומערבבים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים זו אחר זו, וטורפים היטב לאחר כל הוספה.
  4. מוסיפים לתערובת גם את השקדים, הקורנפלור, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב.
  5. אם משתמשים בתבנית שקעים: יוצקים את התערובת לשקעים, עד ל-2/3 מגובהם, ואופים 25־30 דקות – עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי. אם משתמשים בתבנית גדולה: יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  6. מוציאים מהתנור ומצננים.

הקרם וההגשה
  1. שמים בסיר קטן ‭1/4‬ כוס מהשמנת ואת הקפה ומחממים עד שהקפה נמס ומתקבל נוזל אחיד.
  2. מאחסנים במקפיא כ-30 דקות, עד שהנוזל קר אך לא קפוא.
  3. מעבירים את התערובת הקרה לקערת המערבל. מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה, את הסוכר ואת המלח, ומקציפים לקצפת רכה.
  4. עורמים מהקרם על העוגה, מפזרים שקדים ושבבי שוקולד, ומגישים. 

איך שומרים?
  • ללא הקרם, עד 3 ימים בכלי סגור (בקיץ, עדיף במקרר).

Комментариев нет:

Отправить комментарий