מרכיבים
16 יחידות בתבנית מאפינס או עוגה אחת בתבנית בקוטר 26 ס"מ
- 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 200 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
- 1 כוס אספרסו או 1 כף קפה נמס מומס ב-1/4 כוס מים רותחים
- 2/3 כוס (150 גרם) סוכר חום
- 6 ביצים
- 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
- 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/8 כפית מלח
לקרם
- 1 מכל (250 גרם) שמנת מתוקה
- 1 כפית אבקת קפה נמס
- 1 כף סוכר
- 1/8 כפית מלח
להגשה
- שקדים קלויים
- שבבי שוקולד
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). משמנים את התבנית.
- ממיסים את השוקולד והחמאה. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין.
- מוסיפים לתערובת השוקולד והחמאה את הקפה ומערבבים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים זו אחר זו, וטורפים היטב לאחר כל הוספה.
- מוסיפים לתערובת גם את השקדים, הקורנפלור, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב.
- אם משתמשים בתבנית שקעים: יוצקים את התערובת לשקעים, עד ל-2/3 מגובהם, ואופים 25־30 דקות – עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי. אם משתמשים בתבנית גדולה: יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- מוציאים מהתנור ומצננים.
הקרם וההגשה
- שמים בסיר קטן 1/4 כוס מהשמנת ואת הקפה ומחממים עד שהקפה נמס ומתקבל נוזל אחיד.
- מאחסנים במקפיא כ-30 דקות, עד שהנוזל קר אך לא קפוא.
- מעבירים את התערובת הקרה לקערת המערבל. מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה, את הסוכר ואת המלח, ומקציפים לקצפת רכה.
- עורמים מהקרם על העוגה, מפזרים שקדים ושבבי שוקולד, ומגישים.
איך שומרים?
- ללא הקרם, עד 3 ימים בכלי סגור (בקיץ, עדיף במקרר).
Комментариев нет:
Отправить комментарий