מרכיבים
- 5 כפות (50 גרם) קורנפלור
- 2 כפות (15 גרם) אבקת קקאו
- 1/8 כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 50 גרם שוקולד מריר, קצוץ
- 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 1/2 כוס שמן זית בעל ארומה עדינה
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 3 ביצים
לציפוי
- אבקת קקאו
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות). משמנים את התבנית.
- מערבבים בקערה את הקורנפלור, הקקאו, המלח, אבקת האפייה והשוקולד הקצוץ.
- ממיסים את קוביות השוקולד. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מוסיפים לשוקולד המומס את שמן הזית והסוכר וטורפים. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, וטורפים היטב לאחר כל הוספה.
- מוסיפים גם את תערובת הקורנפלור והקקאו וטורפים לתערובת אחידה.
- אופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (יש להיזהר מאפיית יתר). מוציאים, מצננים, בוזקים קקאו ומגישים.
איך שומרים?
- עד 3 ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר (בקיץ, עדיף במקרר).
עוגת תפוחים ואגוזים
מרכיבים
תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
- 5 ביצים גדולות
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 2/3 כוסות (265 גרם) אגוזי מלך טחונים
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית קינמון טחון
- אפשרות: 1/4 כפית אגוז מוסקט
- אפשרות: 1/4 כפית ציפורן
- 1/8 כפית מלח
- 130 גרם חמאה מומסת, לא חמה
- 4 תפוחי עץ קלופים, מגולענים ופרוסים לפרוסות בעובי 3 מ"מ
- להגשה: אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). משמנים את התבנית.
- שמים את הביצים בקערה וטורפים היטב, עד שנוצרות בועות אוויר. מוסיפים את הסוכר וטורפים עד שמתקבלת בלילה תפוחה ובהירה (אפשר להשתמש במיקסר, אך לא חובה).
- בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים, אבקת האפייה והתבלינים. מוסיפים לבלילת הביצים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
- מניחים בצד 8 פרוסות תפוח. מוסיפים לקערה את שאר התפוחים ואת החמאה, ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומניחים עליה את פרוסות התפוח ששמרנו בצד.
- אופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- מוציאים מהתנור, מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
איך שומרים?
- עד 3 ימים, בכלי סגור במקרר.
Комментариев нет:
Отправить комментарий