עוגת שוקולד עם שמן זית

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק

  • 5 כפות (50 גרם) קורנפלור
  • 2 כפות (15 גרם) אבקת קקאו ‭
  • 1/8‬ כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 50 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות ‭
  • 1/2‬ כוס שמן זית בעל ארומה עדינה ‭
  • 1/2‬ כוס (100 גרם) סוכר
  • 3 ביצים 

לציפוי
  • אבקת קקאו 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות). משמנים את התבנית.
  2. מערבבים בקערה את הקורנפלור, הקקאו, המלח, אבקת האפייה והשוקולד הקצוץ.
  3. ממיסים את קוביות השוקולד. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  4. מוסיפים לשוקולד המומס את שמן הזית והסוכר וטורפים. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, וטורפים היטב לאחר כל הוספה.
  5. מוסיפים גם את תערובת הקורנפלור והקקאו וטורפים לתערובת אחידה.
  6. אופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (יש להיזהר מאפיית יתר). מוציאים, מצננים, בוזקים קקאו ומגישים. 

איך שומרים?
  • עד 3 ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר (בקיץ, עדיף במקרר). 


עוגת תפוחים ואגוזים


מרכיבים
תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

  • 5 ביצים גדולות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר ‭
  • 2 2/3‬ כוסות (265 גרם) אגוזי מלך טחונים
  • 2 כפיות אבקת אפייה ‭
  • 1/2‬ כפית קינמון טחון
  • אפשרות: 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • אפשרות: ‭1/4‬ כפית ציפורן ‭
  • 1/8‬ כפית מלח
  • 130 גרם חמאה מומסת, לא חמה
  • 4 תפוחי עץ קלופים, מגולענים ופרוסים לפרוסות בעובי 3 מ"מ
  • להגשה: אבקת סוכר 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). משמנים את התבנית.
  2. שמים את הביצים בקערה וטורפים היטב, עד שנוצרות בועות אוויר. מוסיפים את הסוכר וטורפים עד שמתקבלת בלילה תפוחה ובהירה (אפשר להשתמש במיקסר, אך לא חובה).
  3. בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים, אבקת האפייה והתבלינים. מוסיפים לבלילת הביצים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
  4. מניחים בצד 8 פרוסות תפוח. מוסיפים לקערה את שאר התפוחים ואת החמאה, ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית ומניחים עליה את פרוסות התפוח ששמרנו בצד.
  6. אופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  7. מוציאים מהתנור, מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. 

איך שומרים?
  • עד 3 ימים, בכלי סגור במקרר.

Комментариев нет:

Отправить комментарий