מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ
- 750 גרם גבינה לבנה 9%שומן
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
- 5 ביצים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל משובחת
- 1/8 כפית מלח
- 1/3 כוס קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
- 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 2 כפות אבקת קקאו
לציפוי
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 כף סוכר
- 10 תותים נקיים, פרוסים
אופן ההכנה
העוגה
- מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). משמנים את התבנית.
- שמים בקערה את הגבינה, השמנת, הביצים, הסוכר, תמצית הווניל והמלח וטורפים.
- מעבירים מחצית מכמות הקרם לקערה נפרדת. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים.
- ממיסים את השוקולד. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מוסיפים את השוקולד המומס למחצית השנייה של הקרם (ללא הקורנפלור) ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים.
- יוצקים את הקרם הלבן לתבנית. יוצקים עליו את קרם השוקולד.
- אופים כשעה, עד שהעוגה מתייצבת אך עדיין רוטטת במרכזה. מוציאים, מצננים לגמרי ומאחסנים במקרר שלוש שעות לפחות (ועד יומיים).
הציפוי
- לפני ההגשה שמים בקערת המערבל את השמנת והסוכר ומקציפים לקצפת יציבה.
- מצפים את העוגה, מפזרים פרוסות תותים ומגישים.
איך שומרים?
- ללא הקצפת והתותים, עד 4 ימים, בכלי סגור במקרר.
Комментариев нет:
Отправить комментарий