עוגת גבינה, שוקולד וקצפת

מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ

  • 750 גרם גבינה לבנה ‭ 9%‬שומן
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 5 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל משובחת ‭
  • 1/8‬ כפית מלח ‭
  • 1/3‬ כוס קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 2 כפות אבקת קקאו 

לציפוי
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כף סוכר
  • 10 תותים נקיים, פרוסים 

אופן ההכנה

העוגה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). משמנים את התבנית.
  2. שמים בקערה את הגבינה, השמנת, הביצים, הסוכר, תמצית הווניל והמלח וטורפים.
  3. מעבירים מחצית מכמות הקרם לקערה נפרדת. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים.
  4. ממיסים את השוקולד. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  5. מוסיפים את השוקולד המומס למחצית השנייה של הקרם (ללא הקורנפלור) ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים.
  6. יוצקים את הקרם הלבן לתבנית. יוצקים עליו את קרם השוקולד.
  7. אופים כשעה, עד שהעוגה מתייצבת אך עדיין רוטטת במרכזה. מוציאים, מצננים לגמרי ומאחסנים במקרר שלוש שעות לפחות (ועד יומיים).

הציפוי
  1. לפני ההגשה שמים בקערת המערבל את השמנת והסוכר ומקציפים לקצפת יציבה.
  2. מצפים את העוגה, מפזרים פרוסות תותים ומגישים. 

איך שומרים?
  • ללא הקצפת והתותים, עד 4 ימים, בכלי סגור במקרר.

Комментариев нет:

Отправить комментарий