עוגת תפוזים מזוגגת

עוגה עם מרכיב מפתיע, שמעניק לה צבע ולחות.

מרכיבים
תבנית אינגליש קייק או תבנית מסולסלת בקוטר 18 ס"מ

  • 1 בטטה גדולה, קלופה
  • 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים ‭
  • 1/2‬ כוס (70 גרם) קמח תפוחי אדמה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה ‭
  • 1/8‬ כפית מלח ‭
  • 2/3‬ כוס (140 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מתפוז ‭אחד
  • 1/2‬ כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 4 כפות מיץ תפוזים 

לזיגוג
  • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר ‭
  • 5-3 כפות מיץ תפוזים 

לעיטור
  • סרטים (זסטים) מקליפת תפוז 

אופן ההכנה
  1. מאדים, מבשלים או אופים את הבטטה עד שהיא רכה. מועכים למחית.
  2. ממלאים כוס במחית הבטטה (ביתרה אין צורך) ומניחים בצד.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
  4. מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים - השקדים, הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  5. בקערה נפרדת טורפים את הסוכר, קליפת התפוז, השמן, הביצים ומיץ התפוזים. מעבירים לקערת המרכיבים היבשים ומערבבים למרקם אחיד.
  6. מוסיפים את מחית הבטטה ומערבבים לתערובת אחידה.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון לטמפרטורת החדר. 

הזיגוג
  1. שמים בקערה את אבקת הסוכר. מוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים ומערבבים רק עד שמתקבל מרקם סמיך אך נוזלי. מזלפים את הזיגוג על העוגה.
  2. מפזרים את קליפות התפוז ומגישים. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий