עוגה עם מרכיב מפתיע, שמעניק לה צבע ולחות.
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק או תבנית מסולסלת בקוטר 18 ס"מ
- 1 בטטה גדולה, קלופה
- 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח תפוחי אדמה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/8 כפית מלח
- 2/3 כוס (140 גרם) סוכר
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- 1/2 כוס שמן
- 2 ביצים
- 4 כפות מיץ תפוזים
לזיגוג
- 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
- 5-3 כפות מיץ תפוזים
לעיטור
- סרטים (זסטים) מקליפת תפוז
אופן ההכנה
- מאדים, מבשלים או אופים את הבטטה עד שהיא רכה. מועכים למחית.
- ממלאים כוס במחית הבטטה (ביתרה אין צורך) ומניחים בצד.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
- מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים - השקדים, הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- בקערה נפרדת טורפים את הסוכר, קליפת התפוז, השמן, הביצים ומיץ התפוזים. מעבירים לקערת המרכיבים היבשים ומערבבים למרקם אחיד.
- מוסיפים את מחית הבטטה ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון לטמפרטורת החדר.
הזיגוג
- שמים בקערה את אבקת הסוכר. מוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים ומערבבים רק עד שמתקבל מרקם סמיך אך נוזלי. מזלפים את הזיגוג על העוגה.
- מפזרים את קליפות התפוז ומגישים.
Комментариев нет:
Отправить комментарий