לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
מרכיבים
- 300 גרם שוקולד מריר קצוץ 10
- ביצים מופרדות
- 150גרם סוכר (3/4 כוס)
- 6כפות חלב 1כף ברנדי
- 100 גרם מרציפן
לקישוט
- אבקת קקאו
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל- 170 מעלות. 2. ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים )בין מארי).
3. מקציפים 10 חלמונים עם 1/4 כוס סוכר במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. 4. מוסיפים בהדרגה את השוקולד המומס לתערובת החלמונים ומערבבים היטב.
5. מוסיפים חלב וברנדי ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. 6. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר בקערה נפרדת עד לקבלת קצף יציב.
7. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד. 8. יוצקים 2/3 מהמסה לתבנית משומנת. את השליש הנותר שומרים בכלי אטום במקרר. 9. אופים כ- 45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח. מצננים היטב. (העוגה מאבדת נפח במרכזה בזמן הצינון ומקבלת צורה של קערה). 10. יוצקים את יתרת המוס על העוגה האפויה.
11. חותכים את המרציפן לקוביות ו"מטביעים" אותן במוס השוקולד.
12. מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות. 13. כשעתיים לפני ההגשה מעבירים את העוגה למקרר. מפדרים בקקאו ומגישים.
Комментариев нет:
Отправить комментарий