מרכיבים
כ-20 עוגיות
- 200 גרם (כ-2 כוסות) פיסטוקים
- 100 גרם שקדים טחונים
- 60 גרם (1/4 כוס ועוד 1 כף) סוכר
- 60 גרם (קצת יותר מ-1/3 כוס) חמוציות קצוצות גס
- חלבונים מ-2 ביצים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מסדרים מחצית מכמות הפיסטוקים בתבנית בשכבה אחת. קולים בתנור כ-10 דקות, עד שהם מפיצים ריח נעים (חשוב להשגיח עליהם בזמן הקלייה, כי הם נוטים להישרף בקלות).
- מצננים את הפיסטוקים הקלויים וטוחנים אותם דק במעבד מזון.
- קוצצים גס את יתרת הפיסטוקים.
- מערבבים בקערה את הפיסטוקים הטחונים, השקדים, הסוכר והחמוציות. מוסיפים את החלבונים ומערבבים
- לתערובת אחידה ולחה.
- מרטיבים את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-2 ס"מ. מגלגלים כל כדור בפיסטוקים הקצוצים גס.
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה חדש ומניחים בה את העיגולים.
- אופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להיסדק.
- אם רוצים, בוזקים על העוגיות אבקת סוכר מיד לאחר שהן יוצאות מהתנור.
Комментариев нет:
Отправить комментарий