עוגיות פיסטוקים וחמוציות

מרכיבים

כ-20 עוגיות

  • 200 גרם (כ-2 כוסות) פיסטוקים
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 60 גרם (1/4 כוס ועוד 1 כף) סוכר
  • 60 גרם (קצת יותר מ-1/3 כוס) חמוציות קצוצות גס
  • חלבונים מ-2 ביצים

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. מסדרים מחצית מכמות הפיסטוקים בתבנית בשכבה אחת. קולים בתנור כ-10 דקות, עד שהם מפיצים ריח נעים (חשוב להשגיח עליהם בזמן הקלייה, כי הם נוטים להישרף בקלות).
  3. מצננים את הפיסטוקים הקלויים וטוחנים אותם דק במעבד מזון.
  4. קוצצים גס את יתרת הפיסטוקים.
  5. מערבבים בקערה את הפיסטוקים הטחונים, השקדים, הסוכר והחמוציות. מוסיפים את החלבונים ומערבבים
  6. לתערובת אחידה ולחה.
  7. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-2 ס"מ. מגלגלים כל כדור בפיסטוקים הקצוצים גס.
  8. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה חדש ומניחים בה את העיגולים.
  9. אופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להיסדק.
  10. אם רוצים, בוזקים על העוגיות אבקת סוכר מיד לאחר שהן יוצאות מהתנור.

Комментариев нет:

Отправить комментарий