סופגניות באפייה ללא טיגון

חומרים: 

  • 2 כוסות קמח לבן + 2 כוסות קמח מלא אפשר גם  4 כוסות קמח מלא בלבד
  • 50 גר' שמרים טריים
  • 1/2 כוס חלב סויה או חלב אורז מעט מחומם (לא רותח)
  • 1 כוס מים פושרים
  • חצי כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס סירופ מייפל או דבש
  • 1/2 כוס שמן זית (למי שלא מסתדר אפשר קנולה)
  • קורט מלח
  • 1 ביצה


להזרקה פנימה: 
סירופ מייפל אורגני, ריבות מסוגים שונים,
ממרח תמרים או סילן, דבש.

אופן הכנה:
  1. להמיס את השמרים במים חמימים עם מעט סוכר ולהמתין עד להופעת בועות.
  2. בקערה נפרדת לערבב את 2 כוסות מהקמח, מעט קינמון למי שאוהב.
  3. שוב בקערה נפרדת להמיס את הסוכר בנוזלים: חלב, מים , דבש ושמן.
  4. לאחד את החומרים היבשים לחומרים הרטובים וללוש היטב. תוך כדי להוסיף את שאר הקמח עם השמרים.
  5. לתת לבצק לתפוח כשעה.
  6. לחמם תנור ל- 180 מעלות.
  7. ליצור כדורים קטנים מהבצק, לכסות, ולתת להם לתפוח עוד 20 דקות.
  8. להניח את הכדורים בתבנית על ניר אפייה.
  9. לאפות כ-15-20 דקות.
  10. בכדי לבדוק אם הן מוכנות יש להכניס קיסם. במידה והוא יוצא יבש הסופגניות מוכנות.
  11. לאחר שהוצאנו אותם ניתן להזריק את המתוקים שהזכרנו: סילן, דבש, ריבות.
  12. אפשר לפזר מעל הסופגניות אבקת סוכר ענבים.

Комментариев нет:

Отправить комментарий