חומרים:
- 2 כוסות קמח לבן + 2 כוסות קמח מלא אפשר גם 4 כוסות קמח מלא בלבד
- 50 גר' שמרים טריים
- 1/2 כוס חלב סויה או חלב אורז מעט מחומם (לא רותח)
- 1 כוס מים פושרים
- חצי כוס סוכר חום
- 1/4 כוס סירופ מייפל או דבש
- 1/2 כוס שמן זית (למי שלא מסתדר אפשר קנולה)
- קורט מלח
- 1 ביצה
להזרקה פנימה:
סירופ מייפל אורגני, ריבות מסוגים שונים,
ממרח תמרים או סילן, דבש.
אופן הכנה:
- להמיס את השמרים במים חמימים עם מעט סוכר ולהמתין עד להופעת בועות.
- בקערה נפרדת לערבב את 2 כוסות מהקמח, מעט קינמון למי שאוהב.
- שוב בקערה נפרדת להמיס את הסוכר בנוזלים: חלב, מים , דבש ושמן.
- לאחד את החומרים היבשים לחומרים הרטובים וללוש היטב. תוך כדי להוסיף את שאר הקמח עם השמרים.
- לתת לבצק לתפוח כשעה.
- לחמם תנור ל- 180 מעלות.
- ליצור כדורים קטנים מהבצק, לכסות, ולתת להם לתפוח עוד 20 דקות.
- להניח את הכדורים בתבנית על ניר אפייה.
- לאפות כ-15-20 דקות.
- בכדי לבדוק אם הן מוכנות יש להכניס קיסם. במידה והוא יוצא יבש הסופגניות מוכנות.
- לאחר שהוצאנו אותם ניתן להזריק את המתוקים שהזכרנו: סילן, דבש, ריבות.
- אפשר לפזר מעל הסופגניות אבקת סוכר ענבים.
Комментариев нет:
Отправить комментарий