סופגניות אפויות במלית ריבה
מרכיבים (20 מנות):
- 1/2 קילו קמח
- 1/2 כוס סוכר
- 50 גרם שמרים טריים
- 200 מיל' חלב פושר
- 1 ביצה
- 2 שקיות סוכר וניל
- 100 גרם חמאה
- קליפת לימון מגורדת
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית קינמון
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק מלבד החמאה והמלח. לשים 4 דקות ומוסיפים את החמאה והמלח. ממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות עד שהחמאה נבלעת היטב בבצק ומתקבל בצק אחיד.
- משמנים במעט שמן את הבצק ומניחים בקערה לתפיחה עד הכפלת הנפח.
- מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לכדורים קטנים וזהים. יוצרים גומה בכל כדור וממלאים בכפית ריבה, סוגרים ומגלגלים לכדור, מניחים בתבנית מאפינס משומנת ומשהים לתפיחה נוספת של חצי שעה.
- מברישים את הסופגניות בביצה טרופה ואופים בתנור בחום גבוה של 200 מעלות במשך 20 דקות.
- מקררים את הסופגניות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
Комментариев нет:
Отправить комментарий