לבראוניס
- תבנית מלבנית בגודל של 20X30 ס"מ
- 150 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות קקאו
- 2 ביצים שלמות + 2 חלמונים ( החלק הצהוב)
- 1/4 כוס סוכר
- 3/4 כוס קמח רגיל
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם חמאה
לשכבה השנייה:
- 2 כוסות קוקוס טחון
- חצי כוס סוכר
- 3 חלבונים ( החלק הלבן)
- לציפוי: 1 שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד מריר
ההכנה:
- מחממים בסיר את החמאה, הסוכר, תמצית הוניל והשוקולד עד להמסה, מסירים מהאש וטורפים את הביצים ( אחת אחת) לתוך המסה, מוסיפים את הקקאו, הקמח והמלח.
- משמנים את התבנית ( מומלץ להניח בתחתית נייר אפייה שייקל על חילוץ העוגה מהתבנית).
- שופכים את מסת הבראוניס לתוך התבנית.
- בקערה נקייה מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב, מקפלים לתוך הקצף את 2 כוסות הקוקוס ומשטחים את מלית הקוקוס בעדינות מעל שכבת הבראוניס.
- אופים כ- 20 – 30 דקות בחום של 180 מעלות עד שהקוקוס מקבל צבע שזוף בהיר.
- מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
- לציפוי: ממיסים יחד את השמנת והשוקולד עד לקבלת קרם שוקולד ( גנאש) ( מומלץ להמיס בפולסים של 40 שניות כל פעם במיקרוגל עד להמסה מוחלטת).
- שופכים את ציפוי השוקולד על שכבת הקוקוס ומצננים. ניתן להגיש חם או קר.
מתכון נלקח מבלוג "תיק האוכל"
Комментариев нет:
Отправить комментарий