בראוניז עם שכבת קוקוס וגנאש

לבראוניס
  • תבנית מלבנית בגודל של 20X30 ס"מ
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות קקאו
  • 2 ביצים שלמות + 2 חלמונים ( החלק הצהוב)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 3/4 כוס קמח רגיל
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם חמאה

לשכבה השנייה:
  • 2 כוסות קוקוס טחון
  • חצי כוס סוכר
  • 3 חלבונים ( החלק הלבן)
  • לציפוי: 1 שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר

ההכנה:
  1. מחממים בסיר את החמאה, הסוכר, תמצית הוניל  והשוקולד עד להמסה, מסירים מהאש וטורפים  את הביצים ( אחת אחת) לתוך המסה, מוסיפים את הקקאו, הקמח והמלח.
  2. משמנים את התבנית ( מומלץ להניח בתחתית נייר אפייה שייקל על חילוץ העוגה מהתבנית).
  3. שופכים את מסת הבראוניס לתוך התבנית.
  4. בקערה נקייה מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב, מקפלים לתוך הקצף את 2 כוסות הקוקוס ומשטחים את מלית הקוקוס בעדינות מעל שכבת הבראוניס.
  5. אופים כ- 20 – 30 דקות בחום של 180 מעלות עד שהקוקוס מקבל צבע שזוף בהיר.
  6. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
  7. לציפוי: ממיסים יחד את השמנת והשוקולד עד לקבלת קרם שוקולד ( גנאש) ( מומלץ להמיס בפולסים של 40 שניות כל פעם במיקרוגל עד להמסה מוחלטת).
  8. שופכים את ציפוי השוקולד על שכבת הקוקוס ומצננים. ניתן להגיש חם או קר.

מתכון נלקח מבלוג "תיק האוכל"

Комментариев нет:

Отправить комментарий