לחם אוורירי

כמות: כיכר אחד גדול או 3 קטנים
מצרכים:
  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 2 כוסות קמח לחם
  • 1 כף שטוחה של שמרים יבשים
  • 4 כפות שטוחות שמן
  • 350 מ"ל מים חמימים
  • כף סוכ
  • 2 כפיות מלח
 אופן ההכנה:
  1. לשים את הקמח והשמרים בקערה ולערבב. מוסיפים את הסוכר ומערבבים, מוסיפים את המים והשמן ורק לבסוף מוסיפים את המלח על מנת לא לפגוע בשמרים.
  2. מערבבים ולשים את הבצק כ 5 דקות  עד לקבלת בצק אחיד אך מעט דביק.
  3. יוצרים כדור בצק חלק ושמים להתפחה בקערה מקומחת ל - 40 דקות במקום חמים.
  4. לאחר זמן ההתפחה יוצרים את צורת הכיכר הרצויה (עגולה או   לאורך).
  5. מעבירים את הכיכר לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה / משומנת, מקמחים קלות את הכיכר ויוצרים חתכים בכיכר.
  6. מתפיחים את הכיכר כשעה ורבע ולאחר זמן ההתפחה מכניסים לתנור ל190 מעלות. 

הערות / המלצות:
בהתפחת הבצק בפעם הראשונה מומלץ להעביר את קערת הבצק למיקרוגל שחומם כ 2 דקות.

Комментариев нет:

Отправить комментарий