כמות: כיכר אחד גדול או 3 קטנים
- 2 כוסות קמח רגיל
- 2 כוסות קמח לחם
- 1 כף שטוחה של שמרים יבשים
- 4 כפות שטוחות שמן
- 350 מ"ל מים חמימים
- כף סוכ
- 2 כפיות מלח
אופן ההכנה:
- לשים את הקמח והשמרים בקערה ולערבב. מוסיפים את הסוכר ומערבבים, מוסיפים את המים והשמן ורק לבסוף מוסיפים את המלח על מנת לא לפגוע בשמרים.
- מערבבים ולשים את הבצק כ 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד אך מעט דביק.
- יוצרים כדור בצק חלק ושמים להתפחה בקערה מקומחת ל - 40 דקות במקום חמים.
- לאחר זמן ההתפחה יוצרים את צורת הכיכר הרצויה (עגולה או לאורך).
- מעבירים את הכיכר לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה / משומנת, מקמחים קלות את הכיכר ויוצרים חתכים בכיכר.
- מתפיחים את הכיכר כשעה ורבע ולאחר זמן ההתפחה מכניסים לתנור ל190 מעלות.
הערות / המלצות:
בהתפחת הבצק בפעם הראשונה מומלץ להעביר את קערת הבצק למיקרוגל שחומם כ 2 דקות.
Комментариев нет:
Отправить комментарий