מתכון של קרין גורן
כמות: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
כמות: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
חומרים לקלתית:
- 100 גרם חמאה, מומסת ופושרת
- 3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
- 1 ביצה
- 2 כוסות קמח (280 גרם)
לתפוחים:
- 1 כוס רסק תפוחים משומר ממותק
- 6 תפוחים גדולים ויפים (רצוי אדומים – גולדן דלישס)
- להברשה לפני האפייה: 50 גרם חמאה מומסת
- 1 כף סוכר
- לזיגוג אחרי האפייה:
- 1/2 כוס ריבת משמש
- 1/4 כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
מכינים את הקלתית:
- בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר.
- טורפים פנימה ביצה.
- מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד.
- מהדקים בידיים את הבצק לתחתית וגם לדפנות של תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- דוקרים במזלג.
- מחממים תנור ל-170 מעלות ובינתיים שומרים את התבנית עם הבצק במקפיא.
מכינים את התפוחים:
- קולפים, חוצים ומגלענים כל תפוח.
- פורסים דק דק במנדולינה (כ-20 פרוסות מכל ½ תפוח).
הרכבה
- מורחים את הבצק ברסק תפוחים ומפזרים מעט פרוסות תפוחים (הפחות יפות) לכיסוי ראשוני בשכבה אחת.
- מסדרים את הפרוסות בחפיפה כמו קלפים במעגל החיצוני – נשענות מעט על הבצק.
- מסדרים עוד שכבה מעל (חופפת מעט) בעיגול פנימי יותר.
- מגביהים את המרכז בעוד פרוסות תפוחים (פחות יפות).
- מסדרים עיגול שלישי. מגביהים מרכז ומסדרים עוד 5 פרוסות כמו פרח,
- ומסיימים עם פרוסה עבה שנחתכה עם חותכן פרח, לקישוט.
- מברישים בחמאה מומסת (בעדינות, לא להזיז את הפרוסות) ומפזרים סוכר.
- מכניסים לתנור ואופים כ-50-40 דקות, להשחמה.
- מזגגים, מצננים ומגישים.
מברישים בעדינות בריבת משמש מדוללת במים רותחים.
משתמשים בכל כמות הריבה, לזיגוג בשכבה נדיבה. מצננים לגמרי לפני שמגישים.
משתמשים בכל כמות הריבה, לזיגוג בשכבה נדיבה. מצננים לגמרי לפני שמגישים.
מברישים בחמאה ומפזרים סוכר ואופים.
Комментариев нет:
Отправить комментарий