מרכיבים (6 מנות):
- 1.5 כוסות (210 גרם) קמח
- 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפיות גרידת לימון (מכ-2 לימונים בינוניים)
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
- 3 כפות (50 מ"ל) מים
- 3 ביצים L
- 1/2 כוס (125 מ"ל) שמן
- לסירופ לימון
- 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
- 1/4 כוס + 2 כפות (80 גרם) סוכר
ההכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה.
- מנפים יחד לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת מערבבים את גרידת הלימון עם הסוכר, עד שהסוכר הופך לח ובעל ניחוח ארומטי. מוסיפים את מיץ הלימון, המים, הביצים והשמן ומערבבים היטב.
- מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הלימון ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה וללא גושים. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה, עד לכ-3/4 מגובהה. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. (אם אופים בתבניות קטנות, זמן האפייה מתקצר לכ-25 דקות).
- בזמן שהעוגה נאפית מכינים את סירופ הלימון: לסיר קטן יוצקים את מיץ הלימון ומוסיפים את הסוכר. מבשלים על גבי להבה בינונית עד שהסוכר מתמוסס כולו והתערובת שקופה ונוזלית. מצננים עד לצאת העוגה מהתנור.
- עם צאת העוגה מהתנור, מנקבים בה בעזרת קיסם עץ מספר רב של חורים. יוצקים את סירופ הלימון בזהירות ובאופן אחיד על גבי העוגה. מניחים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר ולסירופ להיספג היטב.
Комментариев нет:
Отправить комментарий