מרכיבים
- 5 ביצים גדולות
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 2/3 כוסות (265 גרם) אגוזי מלך טחונים
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית קינמון טחון
- אפשרות: 1/4 כפית אגוז מוסקט
- אפשרות: 1/4 כפית ציפורן
- 1/8 כפית מלח
- 130 גרם חמאה מומסת, לא חמה
- 4 תפוחי עץ קלופים, מגולענים ופרוסים לפרוסות בעובי 3 מ"מ
- להגשה: אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). משמנים את התבנית.
- שמים את הביצים בקערה וטורפים היטב, עד שנוצרות בועות אוויר. מוסיפים את הסוכר וטורפים עד שמתקבלת בלילה תפוחה ובהירה (אפשר להשתמש במיקסר, אך לא חובה).
- בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים, אבקת האפייה והתבלינים. מוסיפים לבלילת הביצים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
- מניחים בצד 8 פרוסות תפוח. מוסיפים לקערה את שאר התפוחים ואת החמאה, ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומניחים עליה את פרוסות התפוח ששמרנו בצד.
- אופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- מוציאים מהתנור, מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
איך שומרים?
- עד 3 ימים, בכלי סגור במקרר.
Комментариев нет:
Отправить комментарий