עוגת תפוחים ואגוזים

מרכיבים

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

  • 5 ביצים גדולות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר ‭
  • 2 2/3‬ כוסות (265 גרם) אגוזי מלך טחונים
  • 2 כפיות אבקת אפייה ‭
  • 1/2‬ כפית קינמון טחון
  • אפשרות: 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • אפשרות: ‭1/4‬ כפית ציפורן ‭
  • 1/8‬ כפית מלח
  • 130 גרם חמאה מומסת, לא חמה
  • 4 תפוחי עץ קלופים, מגולענים ופרוסים לפרוסות בעובי 3 מ"מ
  • להגשה: אבקת סוכר 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). משמנים את התבנית.
  2. שמים את הביצים בקערה וטורפים היטב, עד שנוצרות בועות אוויר. מוסיפים את הסוכר וטורפים עד שמתקבלת בלילה תפוחה ובהירה (אפשר להשתמש במיקסר, אך לא חובה).
  3. בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים, אבקת האפייה והתבלינים. מוסיפים לבלילת הביצים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
  4. מניחים בצד 8 פרוסות תפוח. מוסיפים לקערה את שאר התפוחים ואת החמאה, ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית ומניחים עליה את פרוסות התפוח ששמרנו בצד.
  6. אופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  7. מוציאים מהתנור, מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. 

איך שומרים?
  • עד 3 ימים, בכלי סגור במקרר.

Комментариев нет:

Отправить комментарий