כמות: 30-35 אוזני המן
חומרים לבצק:
- 800 גרם קמח רגיל
- 3/4 כוס סוכר
- 200 גרם מרגרינה רכה (לא מומסת)
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים
- 2 שקיות אבקת אפיה
- 2 שקיות סוכר וניל
- קורט מלח
חומרים למלית:
- ממרח תמרים עם אגוזים קצוצים
- או ממרח שוקולד
חומרים לפיזור:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מנפים לקערה קמח ואבקת אפיה. מוסיפים סוכר, סוכר וניל וקורט מלח ומערבבים.
- מוסיפים את השמן, המרגרינה והמים ולשים עד שמתקבל בצק.
- מרדדים את הבצק על מישטח מקומח לעלה בעובי של עד חצי סנטימטר.
- קורצים עיגולים, מניחים מעט מלית במרכז כל עיגול, סוגרים לצורת אוזן המן ומהדקים את הקצוות.
- מחממים תנור ל-170-180 מעלות.
- אופים בתבנית עם נייר אפיה ללא שימון, עד שאוזני ההמן זהובות (בערך 15-20 דקות)
- מקררים, מפזרים אבקת סוכר ומאחסנים בכלי סגור לשמירת הטריות.
מלית פרג
חומרים:
- 150 מ"ל חלב (שמנת מתוקה פרווה-ריצ')
- 150 גרם סוכר
- 50 גרם דבש
- 50 גרם חמאה (מחמאה)
- 250 גרם פרג טחון
- גרידה מ-2 לימונים
- 50 מ"ל ברנדי
אופן ההכנה.
- מבשלים את החלב, הסוכר, הדבש והחמאה עד שנוצרות בועות קטנות וצפופות (120 מע').
- מוסיפים את הפרג הטחון ומסירים מהאש.
- מוסיפים את גרידת הלימונים והברנדי.
- מצננים, מכניסים למקרר ל- 24 שעות.
טיפים:
- רצוי לקנות פרג שלם ולבקש טחינה במקום, או לקנות פרג שנטחן והוקפא מיד לאחר הטחינה.
- פרג טחון שומרים במקפיא!
- המלית טובה לשימוש עד 3 ימים.
- ניתן לשמור עד חודש במקרר, בלי להוסיף גרירה וברנדי.
Комментариев нет:
Отправить комментарий