מרכיבים (3 מנות):
- 0.5 קילו תפוחי אדמה
- 2 כפות מרגרינה (או חמאה)
- חלב (או מרק צח - לכשרים)
- 0.5 קילו בשר טחון
- 2 בצלים
- 4 גזרים בינוניים
- 2 שיני שום (או קוביות שום קפואות)
- 2 קישואים בינוניים
- 2 עגבניות
- מלח
- פלפל
- רוטב ווסטרשייר
- פירורי לחם
- 1 כף קמח
- 0.5 כוס מרק צח
אופן ההכנה:
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות, מניחים בסיר מים ומרתיחים. מבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים.
- בינתיים: קוצצים את הבצל דק – מטגנים במחבת. חותכים את הגזרים לקוביות קטנות ומוסיפים לבצל.
- מוסיפים שום וקישוא חתוך לקוביות קטנות.
- מוסיפים את העגבניות קצוצות דק ומטגנים.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים ומערבבים היטב, בכדי למנוע היווצרות גושים, עד שהבשר משחים.
- מתבלים במלח, פלפל, רוטב ווסטרשייר, כף קמח ולבסוף חצי כוס מרק. נותנים לעיסה לבעבע עוד כמה דקות ומצננים.
- על תבנית פיירקס - מפזרים פירורי לחם ושופכים מעל את עיסת הבשר.
- מועכים את תפוחי האדמה הרכים, מוסיפים 2 כפות מרגרינה (או חמאה), מלח, פלפל לבן (לכשרים - חצי כוס מרק צח) ללא כשרים, חמאה וחלב.
- מפזרים את הפירה בצורה אחידה על הבשר. מפזרים מעל הפירה מעט פירורי לחם בתוספת שאריות שמן מטיגון הבשר.
- מכניסים לתנור בחום בינוני(180 מעלות) עד להשחמה. מגישים חם.
Комментариев нет:
Отправить комментарий