מרכיבים (4 מנות):
- שמן לטיגון (עדיף זית)
- 1 שן שום
- 1 כוס אורז מלא
- כוס וחצי מים רותחים לבישול האורז
- 3/4 כוס עדשים ירוקות
- מים לבישול העדשים
- 2 בצלים גדולים
- מלח
- תבלינים (מה שאתם לא אוהבים תשמיטו): כמון, קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
- מתחילים באורז: בסיר מתאים (כזה שיוכל להכיל את כל המרכיבים בסופו של התהליך) מטגנים את האורז במעט שמן זית מעל להבה בינונית.
- מוסיפים מלח.
- מערבבים קלות, כדי שלא יישרף, וכשהאורז חם למגע (אחרי כדקה או שתיים) מוסיפים את המים הרותחים. מכסים, מנמיכים את האש למינימום, מתאפקים ולא פותחים במשך חצי שעה.
- לאחר שהנחנו לאורז להתבשל ניגשים לעדשים: מניחים אותן במסננת, בוררים אבנים ושאר לכלוכים ושוטפים היטב במים קרים.
- מעבירים את העדשים לסיר קטן מלא מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהן מתרככות. בשום פנים ואופן לא מוסיפים מלח לעדשים, שכן המלח מונע מקטניות להתרכך. את המלח נוסיף בסוף.
- כשהעדשים והאורז על האש, עוברים לבצל: חותכים אותו גס, מעבירים למחבת עם מעט שמן זית ומטגנים מעל להבה נמוכה במשך 15 דקות לפחות. חשוב לא לחמם את השמן לפני הוספת הבצל – אם מאפשרים לשניהם להתחמם ביחד, הבצל שמיטגן לאיטו מוציא את כל המתיקות הנהדרת שמתחבאת בו.
- כאשר הבצל שקוף, ריחני ומתחיל להזהיב מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד דקה או שתיים.
- כשהאורז מוכן מניחים בין המכסה לסיר מגבת נקייה שתספוג את שאריות הלחות, וממתינים 10 דקות.
- מסננים היטב את העדשים, ממליחים מעט, ויחד עם הבצל המטוגן מצרפים לאורז.
- מערבבים היטב, טועמים ומוסיפים מלח אם צריך, טועמים שוב ומתקנים תיבול.
Комментариев нет:
Отправить комментарий