בצק ל-30 סופגניות בינוניות
החומרים לבצק:
- 1 ק"ג (7 כוסות) קמח לבן מנופה
- 1 שקית או קוביה שמרית (50 גרם)
- 1 שקית משפר לאפייה ביתית (50 גרם)
- 1 כוס סוכר (200 גר')
- 1 חבילה מרגרינה רכה (200 גר')
- 4 ביצים מס' 2
- 1 כפית מלח
- ¼ 1 כוסות מים (300 מ"ל)
- 1 חבילה צימוקים בהירים (200 גר')
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למרגרינה.
- לשים בוו לישה במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את המים, מוסיפים את המרגרינה ולשים עד שהמרגרינה נבלעת היטב בבצק (הבצק יוצא מעט דביק) מוסיפים את הצימוקים ולשים עוד 2 דקות.
- משהים מכוסה כ-4 שעות במקרר (אפשרי גם למשך הלילה).
- מקמחים את שולחן העבודה ואת הבצק ומחלקים ל-30 יחידות זהות במשקל של כ-70 גר'.
- מכדררים לכדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווחים בין הכדורים.
- מכסים את התבנית ומשהים כשעה עד הכפלת הנפח.
- מורחים בעדינות ביצה טרופה ואופים כ-20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-°170.
Комментариев нет:
Отправить комментарий