מרקיבים:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם חמאה
- 4 ביצים
- כוס וחצי סוכר
- 1 כוס קמח
- 2 כפיות קקאו
- כפית 1 שטוחה של מלח
- כפית 1 של נס קפה
- ליקר, תמצית וניל, תמצית קפה, גרידת תפוז
- אגוזים קצוצים, שוקולד קצוץ וכו' (כ-100 גרם)
הכנה:
- מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- בקערה מעל סיר עם מים רותחים ממיסים את השוקולד והחמאה. מקפידים שלא יהיה מגע של מים מהסיר שבתחתית ושהרתיחה תהיה עדינה. כשמחממים מעל אמבט אדים, צריכים להיות מסוגלים לגעת בידיים בדפנות הקערה העליונה, אם היא חמה מדי למגע, ניתן לכבות את האש ולתת לאדים לחמם את מה שיש בקערה. מערבבים את החמאה והשוקולד עד שהם נמסים ומתאחדים ומורידים מהאש. לחילופין ניתן להמיס את השוקולד והחמאה במיקרוגל - מכניסים את התערובת ל-30 שניות, מוציאים, מערבבים וממשיכים להמיס תוך הפעלת המיקרוגל לפרקי זמן קצרים. אם רוצים להוסיף מעט ליקר, תמצית וניל, תמצית קפה, גרידת תפוז או כל טעם שנכנס בקמצוץ, זה הזמן.
- טורפים את הביצים עם הסוכר במטרפה ידנית, ומוסיפים תוך ערבוב לשוקולד ולחמאה.
- מנפים את הקמח והקקאו ומוסיפים לתערובת השוקולד בשני חצאים: מוסיפים מחצית מהכמות, מקפלים, מוודאים שאין קמח בתחתית הקערה ומוסיפים את שאר הקמח והקקאו. מערבבים רק עד שכל הקמח נטמע. אם רוצים להוסיף תוספות כמו אגוזים קצוצים, שוקולד קצוץ וכו' (כ-100 גרם), זה הזמן.
- מעבירים לתבנית בגודל 25X30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור כ-20 דקות. אם נוגעים בבראוניז הם אמורים להיות רכים אך לא נוזליים, וקיסם שננעץ יוצא לח ועם פירורים דבוקים עליו, אך לא יבש. אם אופים את הבראוניז יתר על המידה הם הופכים לעוגת שוקולד משעממת ויבשה.
- מצננים וחותכים לקוביות בגודל הרצוי. ניתן לשמור במקפיא.
Комментариев нет:
Отправить комментарий